אל תהיו נאיביים
איך להיות חכמים בתהליך חיפוש העבודה?
עיקרון מס' 1: אל תהיו נאיביים.
אלפי תכתובות מייל עם מועמדים לעבודה, מאות ראיונות מדי שנה, מפגשים אקראיים עם אנשים שבדיוק מחפשים את האתגר הבא, הניבו אצלי כמה תובנות על איך מחפשי העבודה נראים בעיניים שלי ושל לקוחותי, קרי המעסיקים.
מדהים כמה מעט יודעים מחפשי העבודה על חיפוש עבודה, שבשלב זה הוא ככל הנראה משימת חייהם. האנשים הכי אינטליגנטיים, הכי מצליחים והכי שווים נתקעים רק כי אינם מבינים איך השוק עובד.
אז לכבוד החורף שהגיע, קבלו סדרת פוסטים שתחמם לכם את תהליך חיפוש העבודה, והלוואי שתצליחו!
פוסט מס' 1: ארבעת המשפטים הכי נאיביים שאני שומעת, כמעט מדי יום:
1. "אני לא פוסל/ת שינוי של תחום העיסוק המקצועי שלי".
זה באמת טוב להפגין גמישות, יש רק בעיה קטנה: רוב המעסיקים אינם מעוניינים בכישורים שלכם, אם לא נלווה אליהם ניסיון מעשי, עם הצלחות מוכחות ורלוונטיות לתפקיד הפתוח אצלם.
2. "אני רוצה לעבוד במקום יציב".
ובכן, הנבואה ניתנה לשוטים. הניסיון מלמד כי חברות גדולות שנחשבו למעוז היציבות התרסקו, חברות קטנות שעתידן היה לוט בערפל צמחו לפתע להיות מקומות עבודה נחשקים. אז איך יודעים? לא יודעים.
3. "הייתי שמח/ה לעבוד בסטארט-אפ".
בהנחה שיש סטארט-אפ שמתעניין בניסיון שלך, ואם יש לך רזומה מפואר ואת/ה יכול/ה להרשות לעצמך הרפתקה שאולי תצליח ואולי לא - תפדל. כי האמת צריכה להיאמר: מרבית הסטארט-אפים נסגרים בקול ענות חלושה, ואתם עלולים למצוא את עצמכם, בתוך פחות משנה, חוזרים לשוק חיפוש העבודה. חישבו היטב אם אתם יכולים להרשות את זה לעצמכם מבחינת הקריירה.
4. "אני רוצה לעבוד במקום שיהיה לי כיף לקום בבוקר וללכת לעבודה".
הנאיביות במקרה הזה היא לא בכך שאתם רוצים את זה, כי זה רצון לגמרי מובן ואני לגמרי מאחלת לכולם שיזכו לקום מדי בוקר בשמחה לעבודה. וכן, בהחלט, יש מקומות כאלה. עם זאת, תהיה זו נאיביות להאמין שיש לכם דרך לנבא איך תהיה החוויה שלכם בעבודה כלשהי. אתם פשוט לא יכולים לדעת בוודאות, ולכן חשוב שתגדירו את המטרות שלכם במונחים מדידים וברורים יותר. למשל, "אני רוצה להיות חבר/ת הנהלה", "אני רוצה להיות בעמדת השפעה על החלטות חשובות באירגון", "אני רוצה להתמחות בתחום חוויית הלקוח" וכו'.
ומה הטיפ שלכם לחיפוש עבודה חכם?
Comments